Biluthyrning Venedig

Prisjämförelse av biluthyrning i Venedig
Hitta bra erbjudanden på små och ståra billiga hyrbilar i Venedig för din semester

Sök biluthyrning Venedig

 

Information om biluthyrning Venedig

Venedig är inte en stad som byggdes för att köra i, men du kan få ut mycket av en hyrbil om du planerar dagsturer till närliggande områden. Bilar kan lätt hyras från någon av stadens flygplatser, men när du har fått din hyrbil bör du känna till att det förmodligen inte går att parkera den i stadskärnan. Det finns en parkering i Venedig som heter Piazzale Roma, men den är oftast fylld med de bilar som tillhör Venedigs bilkörande invånare.

Det bekvämaste alternativet är att parkera vid Tronchetto vid vägbanken som leder till staden. Att parkera här kostar 185 SEK per dag, och du kan åka med tåg direkt in till centrala Venedig för bara 10 SEK. Du kan även parkera vid Mestre, Venedigs tvillingstad på fastlandet. Åk mot Mestre på autostradan (motorvägen), och titta efter skyltarna som är markerade med parcheggio. Härifrån kan du ta tåget till Venedig. Ett tredje alternativ är staden Fusina som är lättillgänglig från motorvägen, varifrån du kan ta en direktfärja till Venedig.

Att köra runt Italien är ganska likt att köra här hemma, men det finns några saker att se upp för. Det finns tre olika typer av vägar: autostradan (motorvägar), strade statali (statsvägar) och strade communali (lokala vägar). De flesta vägskyltar har internationella symboler som du kommer att känna igen, men de kan också vara skrivna på italienska. Uscita betyder utfart, medan entrada betyder infart och divieto di betyder ej tillträde. Var noga med att se till när du ska fylla på bränsle att gasolio faktiskt är diesel – benzina är blyfri bensin. Se till att ta med dig en karta, eller skaffa en bil med GPS från biluthyrningsföretaget mot en extra avgift.