Hotell Venedig

Hitta inspiration till Hotell i Venedig

Som en stor turistattraktion som lockar otroliga 20 miljoner besökare per år, är det ingen överraskning att Venedig har alla typer av boende tillgängligt. Från eleganta femstjärniga hotell till romantiska trestjärniga till budgetvarianter med en stjärna och allt där emellan. Venedigs hotell erbjuder något för alla oavsett vilken nivå man väljer.

Sök Hotell Venedig

 

Hotel Danieli

4196 Riva degli Schiavoni, Venedig 30122
Om pengar inte är något problem och du vill ha den ultimata upplevelsen av en hotellvistelse i Venedig så är detta hotell det främsta femstjärniga boendealternativet i staden. Det här är bokstavligt talat ett palats, och denna byggnad från 1300-talet var en gång hem till hertigfamiljen Dandolo. Hotellet ligger bara några minuter från Saint Mark's Square och alla stora sevärdheter i Venedig. Varje rum är överdådigt dekorerat i italiensk kejserlig stil med skimrande damasktyger, klassiska möbler, släta trägolv och gnistrande ljuskronor. Deluxe dubbelrum finns från 3 200 SEK per natt.

Hotel San Moise

2058 San Marco, Venedig 30124
För ett ställe som är både centralt beläget och som inte tömmer din plånbok är denna romantiska plats ett perfekt hotell i Venedig. Du kan bo och andas in atmosfären från ett venetianskt hem på 1500-talet och njuta av vackra vyer över kanalerna nedanför. Varje rum är autentiskt möblerat med typisk venetiansk pompa och ståt, och de finare rummen har balkong med utsikt direkt över kanalen San Moise. Ett klassiskt dubbelrum kostar bara 1 240 SEK per natt.

Hotel Excelsior

41 Lungomare Marconi, Venedig-Lido 30126
Denna strandresort erbjuder ett riktigt bra hotellalternativ där du kan njuta av Lidos sandstränder och befinna dig inom en kort båtresa från den historiska stadskärnan. Här finns ungefär 200 elegant dekorerade rum och sviter, varav många har privata balkonger. Det finns även en swimmingpool, restaurang, bar och frukostcafé på terassen. Dubbelrum kostar 3 200 SEK per natt, och du kan betala extra för havsutsikt eller svit. Stängt från november till mars.

Hotel Florida

Calle Priuli dei Cavalletti Venedig 30121
Om du är i staden på en kort visit kan detta tvåstjärniga hotell vara ett bekvämt alternativ för dig eftersom det ligger 100 meter från tågstationen. Det finns gratis wifi i lobbyn och varje rum har luftkonditionering. Du kommer heller inte att missa den venetianska atmosfären eftersom hotellet ligger på en tyst liten fata nära romantiska Grand Canal. Dubbelrum kostar 1 200 SEK per natt under högsäsong.

Hotel Alex

2606 San Polo, Venedig 30125;
Många resenärer väljer att bo på ett hostell eller en campingplats på fastlandet, men du kan bo i själva Venedig även om du har en liten budget att hålla dig till. Detta enstjärniga hotell ligger i distriktet San Polo, ett område där många venetianer bor som ligger bekvämt placerat nära buss och tågförbindelser. Rummen är ljust och enkelt dekorerade, med ett val mellan privat badrum eller gemensamt badrum i korridoren. Ett dubbelrum med privat badrum kostar bara 550 SEK per natt.