Venedig shoppingHär hittar du en shoppingguide Venedig

När det kommer till shopping i Venedig finns det verkligen något för alla. Senaste mode, vackra hantverk, italiensk mat och vin, souvenirer och fantastiska verk i spets och glas finns tillgängliga här. Oavsett om du åker till staden för att hämta hem något fint till hemmet eller en fin present till någon speciell, så kommer du att hitta det i Venedig.

Området runt Saint Mark's Square är rätt ställe att gå till för designermode och lyxvaror. På gatorna vid sidan av torget hittar du förstklassiga internationella märken som Missoni, Prada, Bulgari och Gucci. Detta shoppingområde i Venedig rymmer också två bra bokaffärer – Librera Mondadori och Librera Stadium – där du kommer att hitta ett stort utbud av guideböcker och kartor på många olika språk.

I distriktet Castello som ligger norr och öst om Saint Mark's Square, finns det gott om bra butiker med italiensk mat och fina viner så som I Tre Mercanti. Samma shoppingområde är hem till Lanterna Magica – en förtjusande traditionell leksaksaffär – och Ratti, ett bra ställe för varor till hemmet. För konstverk och hantverk är shoppinggatorna vid Mercerie helt rätt ställe. Här kommer du att hitta alla typer av konstprodukter samt handgjorda brevpapper, unika glasprodukter och många andra saker. Området vid Rialtobron är också ett bra ställe för den som vill hitta konstverk och antikviteter.

När det kommer till souvenirer är gågatan Strada Nova nära tågstationen det ultimata shoppingstället. Denna huvudväg har en bred mix av souvenirer som du kan ta med dig hem, så som masker och venetianska pappersprodukter samt glasprodukter och spetsprodukter. Här finns också många butiker som tillhandahåller allt man behöver i vardagen, så som stormarknaden Billa.

Om du är särskilt intresserad av fina venetianska glasverk eller spetsstycken, bege dig till öarna Murano och Burano. Det är trevliga platser att besöka för en dagstur, och du kommer att hitta ett perfekt urval av glas och spetsprodukter i ett mer koncentrerat shoppingområde än i centrala Venedig.