Strande Venedig 

Var hittar man Venedig stränder?

Var hittar man Venedig's bästa stränder?

Det finns flera olika platser att åka till för att hitta stränder i Venedig, inklusive öarna Lido och Pellestrina och sandstränderna vid Cavallino och Sottomarina.

Lido, en 11 kilometer lång ö där det bor 20 000 personer, är förmodligen den mest populära stranddestinationen i Venedig.Här finns två enorma allmänna stränder vid norra och södra uddarna på ön vilka lockar tusentals besökare varje år. Det mesta av öns sida som vänder sig ut mot Adriatiska Havet är upptaget av hotell och resorter som gör stället till en bra plats för en strandsemester.

Om du inte vill ha en strandupplevelse fylld med andra besökare bör du överväga att bege dig till Pellestrina istället. På denna lilla ö kommer du att hitta övergivna stränder som är perfekta för den som vill ta långa promenader utan hinder. Det finns också en trevlig bykärna här med pastellfärgade hus som behåller sin ursprungliga italienska karaktär.

Callavino's kustlinje som ligger nära Venedig på det italienska fastlandet består av 15 km vackra stränder som kombinerar vattnet i Venedigs lagun med vattnet från Adriatiska Havet. Halvön som är tillgänglig med en 40 minuters färjetur från Venedig har gott om vacker natur som du kan utforska antingen med båt eller med cykel.

En annan bra strandplats i närheten av Venedig är Sottomarina, en liten ö med sandstränder som löper längs den adriatiska kusten. Detta område är populärt bland centraleuropeiska turister och här finns alla moderna bekvämligheter som bör finnas vid en strandresort. Ön är också sammanlänkad via en bro med den historiska fiskehamnen Chioggia – ibland känd som den andra staden i Venedigs region Veneto – som är väl värd ett besök för dess natur, konst och kyrkor.